2022. gada 5. okt.

2022.gada 22.septembrī seminārs Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā

Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā šī gada 22.septembrī notika  klātienes seminārs novada bibliotekāriem. 

Semināra sākumā jaukā kopējā klātienes tikšanās reizē varējām klausīties un vērot Konstantinovas un Aulejas pagastu bibliotēku sadarbības lekciju par tēmu novadpētniecībā "Maija dievkalpojumi pie ceļmalu krustiem - unikāla Latgales tradīcija". Pēc tam sekoja Dagdas folkloras kopas vadītājas Intas Viļumas stāstījums par Maija dziedājumiem.














Semināra turpinājumā Krāslavas novada centrālās bibliotēkas metodiķe Žaneta Moiseja apkopoja analīzi par LDKK statistikas kontroldatiem un autorizācijas datu izsniegumiem. Krāslavas novada centrālās bibliotēkas IT speciāliste Ilona Cabule pastāstīja par BIS ALISE Cirkulācijas datiem un bibliotekāre Ināra Pauliņa novadīja praktikumu par unikālo lietotāju reģistrāciju un datu atlasi.

Semināra nobeigumā tika prezentēti bibliotekāru pieredzes apmaiņas stāsti: Skaistas, Andrupenes un Andzeļu pagasta bibliotēkas tēmas prezentācija par "Sadarbības tīkla organizatoriskā darba veikšana" un Šķeltovas, Kastuļinas un Grāveru bibliotēku sniegumu par tēmu - Cikls "Bibliotēku popularizēšana iedzīvotāju vidū", pirmais pasākums "Stāsti iz bibliotekāru dzīves". 




















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

16.03.2024. Lielformāta kreppapīra ziedu veidošana "Peonija". Skaistas pagasta bibliotēkas un Aulejas pagasta bibliotēkas sadarbība.

  https://www.facebook.com/photo?fbid=936388308491533&set=a.398089072321462