2018. gada 8. maijs

Baltā galdauta svētki


   

     Pasākuma organizētāji: Skaistas pagasta Tautas nams un pagasta bibliotēka.
    Skaistas pagasta iedzīvotājiem Baltā galdauta svētku svinēšana sākumā bija ieplānota 3. maijā, jo kad svētkos sabrauc bērni, mazbērni (lielākā daļa - no ārzemēm), tad vairākums paliek svinēt mājās. Lai būtu tā, kā pie visiem citiem, tad tomēr  pulcējāmies 4. maijā.
    Sanākušo skaits - 16, paldies viņiem!
    Atmiņu pūralādi izcilāt ir pabūt gandrīz vai kādā citā dimensijā, sevišķi, ja ir klāt tā laika aculiecinieks  ar labu atmiņu, - šajā gadījumā Vija Isakova, pagasta pārvaldes sekretāre.


  Saviļņojoši dažiem bija redzēt barikāžu aizstāvju rindās skaistiešus, - tik jaunus tagadējos vīrus, kaimiņus, draugus.


 Ak, jaunība, ak,  jaunība tā nenāks vairs!- tik ļoti šie vārdi iederējās, kad skatījāmies fotomateriālus par pašdarbnieku koncertiem pirms kādiem 30 gadiem. Kāpēc matu kuplums, auguma slaidums, acu spožums nevarētu saglabāties līdz vecumam?
   


Ērtību labad pie galda sēdāmies tad, kad beidzām skatīties foto uz ekrāna. Videomateriālos bija: nu jau bijušās Skaistas pamatskolas absolventu salidojums, kad iesvētīts skolas karogs, pirmoreiz dziedāta skolas himna, vēl, - kā sevi prezentē lielākās pagasta zemnieku saimniecības uc.



Nākamgad, ja atļaus laika apstākļi, ja būsim pie veselības, Baltā galdauta svētkus svinēsim pie dabas krūts, - tā nolēmām, risinot sarunas pie galda.




 Vēlējumu grāmatā “Latvijai – 100” katrs, kas gribēja, ierakstīja,- viens otrs ar optimismu, cits – ar neticību un vilšanos, piemēram, – lai beidzot pienāk laiks, kad izbraukušie sāk atgriezties Latvijā.




    
     Svētku dalībnieki varēja apbrīnot bagātīgo  mūsu pašu rokdarbnieces Dzidras Sloveckas izšuvumu klāstu “Latvju raksti galdautos, sedziņās, spilvendrānās uc.”




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Dzejniecei Broņislavai Martuževai - 100